Kim şampiyon olur? Kalan 4 takımda outright (şampiyonluk) değeri nerede

gambit

New member
Yarı finaldeki dört takıma şampiyonluk oynayacaksan mantığı şöyle kurmak lazım, çünkü çoğu kişi sadece favoriye yüklenip değer kaçırıyor. İspanya ve Fransa bugün eşleşti, yani ikisinden biri şimdiden elenecek; finale çıkan taraf da bu zorlu maçı harcamış, muhtemelen yorgun çıkacak. Arjantin ve İngiltere ise yarın oynuyor, onların yolu bir maç daha taze. Benim baktığım nokta şu: Arjantin bu turnuvada hiç puan kaybetmedi ve Messi zirvede, ama tam da bu yüzden outright oranı düşük, değer sınırlı. İngiltere'nin oranı biraz daha yüksek ve kadro dinç, sürpriz şampiyon adayı olarak fiyatı mantıklı olabilir. İspanya-Fransa galibi finalde ekstra bir zorlu maçın yorgunluğunu taşıyacak. Pratik strateji, tek bir favoriye tüm bahsi koymak yerine değer gördüğün iki takımı bölerek oynamak; mesela biri güvenli favori, biri yüksek oranlı sürpriz. Turnuvanın bu aşamasında tek maç her şeyi değiştiriyor, Brezilya'nın elenmesini gördük zaten. Siz dört takımdan hangisine outright değeri veriyorsunuz, ne düşünüyorsunuz?

Doğru söylüyorsun, herkes favoriye yükleniyor ama düşük oranda değer olmaz. Ben şampiyonluğa değil, finale kalır bahsine bakardım, oran daha mantıklı geliyor. Arjantin favori ama Messi'ye duygusal oynayan çok, o yüzden oran şişik. Değer gördüğüm İngiltere, kadro dinç ve baskı onların üstünde değil. Ama net söyleyeyim, bu aşamada tek maç kumar, kimsenin garantisi yok.

Geri